𝗠𝗶𝗷𝗻 𝗿𝗲𝗶𝘀 𝗶𝗻 𝗺𝗶𝗷𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽

Toen ik in december 2017 mijn praktijk opende, had ik nooit gedacht de switch te maken van Hypnotherapeut naar Fotograaf.

Het was mijn droom om als Hypnotherapeut aan de slag te gaan en op een geheel ander en dieper level mensen te helpen met uiteenlopende klachten. Van trauma's, tot afvallen, tot een laag zelfbeeld.

In deze 2 jaren heb ik veel mensen kunnen en mogen helpen naar een beter en verlichter leven. Daarnaast volgde ik andere cursussen om ook energetisch behandelingen te geven. Je kunt dan denken aan Bars behandelingen om je geest en mind tot rust te laten komen. Daarnaast was ik ook een Wandelcoach.

Kortom, een veelzijdig praktijk waar ik heel veel tijd en energie in had gestoken om voor elke client de juiste behandeling op maat te kunnen geven.

Praktijk Soul2Soul stond voor verbinding en connectie tussen twee mensen: de cliënt en ik. Het werd steeds drukker en drukker in mijn praktijk en ik ging zelfs bij cliënten op bezoek voor behandelingen. Toch kon ik de drukte niet meer aan. Hoewel mijn cliënten de rust bij mij echt konden ervaren, had ik geen rust meer in mijzelf.

Intakegesprekken, verslagen en behandelingsplannen maken, administratie, website (die doe ik namelijk zelf) en alles wat daarnaast ook bijhoort als je ondernemer bent.

Op een dag veranderde dat! Dit was halverwege het jaar 2018. Fotografie was het woord dat meerdere keren door mijn hoofd ging. Hoewel ik het leuk vond om foto's te maken met mijn mobiel, keek ik toch op die bewuste dag naar een fotocamera!

Ik had werkelijk geen idee welke ik moest aanschaffen. Maar toen ik me er eenmaal in ging verdiepen, zag ik er eentje op Marktplaats! Ik had mijn interesse getoond en kon op diezelfde dag mijn fotocamera (spiegelreflex) ophalen.

Het was een simpele camera, waar ik letterlijk nog AA batterijen moest instoppen. Wat was ik blij, ik ging gelijk op pad om plaatjes te schieten van wat ik mooi vond! En zo creëerde ik de rust van alle hectiek om mij heen.

Ik kon ook niet wachten om, als ik dan klaar was met een dag werken in mijn praktijk, nog heel even naar buiten te gaan om te fotograferen. Ik maakte vooral veel natuurfoto's.

Ik merkte een diepe ongekende passie die ik nooit eerder had herkend! Weken, maanden gingen voorbij en mijn eerste kleine foto opdracht kwam binnen! Dat werden er meer en meer en toen... toen kwam ik op een kruispunt terecht: wat wil ik nu echt?

Mijn succesvolle praktijk runnen of mijn hernieuwde passie volgen. Ik heb gehuild en wist het ook even niet meer. Toch heb ik uiteindelijk die beslissing gemaakt en koos er opnieuw voor om in het diepe te springen. Ik koos voor mijn allergrootste passie: fotografie.

Voor mij brengt het een sterk gevoel met zich mee dat dit mijn missie is waar ik mijn hele leven aan wil toewijden.

Op 30 november 2019 sloot ik mijn deur van mijn praktijk en op 1 januari 2020 veranderde ik mijn bedrijfsnaam van

Praktijk Soul2Soul naar Photographs By Mariko.

Ik heb er geen spijt van, noch van al mijn keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. Het heeft mijn leven daardoor alleen maar verrijkt. En ben dankbaar voor al deze mooie ervaringen.

'You are the master of your faith and the captain of your soul'.