Wat is een Styled Weddingshoot?

Gepubliceerd op 5 maart 2022 om 18:32

Wat is een styled shoot?

 

Deze vraag krijg ik geregeld, daarom leek het mij leuk om het hier met jullie te delen.

Een styled shoot bestaat uit een groep creatieve leveranciers die hun talenten verzamelen om een feestelijke setting neer te zetten. In de trouwsector is dit heel bekend. Elke leverancier levert kosteloos hun diensten in ruil voor prachtige foto’s. Okay, don’t get me wrong: styled weddingshoots kosten inspanning (geloof me!).

Het is een in scène gezet trouwfeest met een thema, dus je hebt backdrops, een bruidstaart, sweets, trouwjurk/pak, decoratie, tafelaankleding, entertainment en nog veel meer nodig. Met de foto’s wordt er meer zichtbaarheid gecreëerd voor alle deelnemende leveranciers en voor fotografen die hun portfolio een boost willen geven. En trekken hierdoor nieuwe klanten aan.

 

Het organiseren van een styled weddingshoot

 

Ben jij een fotograaf en ben je van plan om dit ook eens te organiseren, dan geef ik wat tips aan je mee.

•Bedenk wat voor thema je graag zou willen. Boho is op dit moment een echte trend. Je kunt advies vragen aan je mede collega's die al eerder een styled shoot hebben georganiseerd. Maar mijn advies is: volg je eigen pad en trend. Dan behoud je je eigen authenticiteit.

•Maak een moodboard! Verzamel plaatjes van hoe jij je setting het liefst zou willen zien.

•Zoek leveranciers die bij jouw setting passen. Maak gebruik van jouw eigen netwerk of social media. Ga actief opzoek en schrijf vanuit jouw hart een bericht voor een mogelijke samenwerking. Mijn eigen ervaring: als je dit doet, komt het ook oprechter aan. En is de kans heel groot dat ze JA zeggen en met jou willen samenwerken.

•Maak een stappenplan! Dit zorgt voor meer rust en je behoudt het overzicht.

•Ga opzoek naar een mooie locatie! Wil je buiten of ben je toch opzoek naar een binnenlocatie? Het is heel belangrijk om hier over na te denken. Lichtval is heel belangrijk. Dit zorgt voor mooie contrasten in de foto's.

Wil je nog meer advies? Neem dan gerust contact met mij op!

Of doe mee aan de volgende styled weddingshoot die ik organiseer, zodat je een beeld krijgt hoe het in zijn werk gaat.

Data volgende styled weddingshoots

 

Op zaterdag 14 mei en september (datum wordt nog bekend gemaakt) organiseer ik opnieuw weer een styled weddingshoot!
Wat heb ik daar ontzettend veel zin in!!

Eigenlijk wist ik qua thema al direct wat ik zou willen! Ik ben gek op Italië. De geur, cultuur, het landschap, de mensen en het eten!! De liefde voor dit land is dus de reden waarom ik voor dit thema heb gekozen.

Maar ik doe dit natuurlijk niet alleen. Met een groep getalenteerde leveranciers gaan we dit neerzetten, waardoor het echt een Italiaanse setting gaat worden met een Babs. En om de sfeer helemaal af te maken is er ook een harpiste aanwezig!

De volgende leveranciers doen hieraan mee en er zullen nog wat bijkomen. Dus houdt mijn blog in de gaten! 

Weddingstylisten:

Brechtje & José

instagram: @unis.pour_la.vie

 

Trouwambtenaar (Babs)

Mariëlle 

Instagram: @trouwambtenaar_maryelle

 

Trouwringen/ Details

Remco

Instagram: @trouwringservice.nl

Bruidstaart/Sweets

Simone

Instagram:@patisserie.simone